Maersk Air bouwt ondanks negatief marktsentiment aan meer capaciteit

'Marktpositie in luchtvracht versterken'

Maersk Air Cargo zal de komende tijd de vrachtdiensten vanuit Europa en de VS richting Azië verder uitbreiden. Dat terwijl luchtvrachtanalisten juist waarschuwen voor een verdere overcapaciteit in de luchtvrachtmarkt en dalende prijzen.

Foto: Maersk

Voor de Denen is dat schijnbaar geen obstakel om gewoon verder te bouwen aan de luchtvrachtactiviteiten. Zo verdubbelt het nieuwe dochterbedrijf van de containerrederij het aantal vrachtvluchten per week tussen Chicago Rockford Airport en het Chinese Hangzhou Xiaoshen van drie naar zes vluchten per week. Ook de dienst tussen het Amerikaanse Greenville-Spartanburg naar het Koreaanse Seoul krijgt er een vlucht per week bij. Daarmee komt het totaal op die route op drie vluchten.

Vijfde B767F

Maersk Air Cargo ontvangt binnenkort ook zijn vijfde B767F, waarvan het er zes heeft besteld. Deze middelgrote freighter (capaciteit 65 ton) zet de maatschappij in op de route tussen de Deense thuisbasis Billund Airport en het Chinese Hangzhou. Het aantal vluchten op die vrachtroute tussen de EU en China wordt daarmee uitgebreid van drie naar vijf vluchten per week.

Volgens Michel Pozas Lucic, de mondiale baas luchtvracht bij moederholding AP Moller Maersk, moeten de extra vluchten ervoor zorgen dat de klanten kunnen beschikken over een regelmatig aanbod aan vrachtvluchten onder de paraplu van de rederij.

‘De gehele tijd versterken wij onze positie in de mondiale luchtvrachtmarkt’, voegt hij eraan toe. Lucic stelt daarbij dat de routes qua aanbod ook ‘worden ondersteund’ door de klanten. Dat is een indicatie dat een deel van de vluchten middels vaste ruimte-afspraken met ladingaanbieders is verzekerd van aanbod en Maersk Air Cargo niet leeg rondvliegt.

Maersk beschikt behalve de eigen capaciteit ook nog over ingehuurde vrachtvliegtuigen van Zuid-Korea en China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk Air bouwt ondanks negatief marktsentiment aan meer capaciteit | NT

Maersk Air bouwt ondanks negatief marktsentiment aan meer capaciteit

'Marktpositie in luchtvracht versterken'

Maersk Air Cargo zal de komende tijd de vrachtdiensten vanuit Europa en de VS richting Azië verder uitbreiden. Dat terwijl luchtvrachtanalisten juist waarschuwen voor een verdere overcapaciteit in de luchtvrachtmarkt en dalende prijzen.

Foto: Maersk

Voor de Denen is dat schijnbaar geen obstakel om gewoon verder te bouwen aan de luchtvrachtactiviteiten. Zo verdubbelt het nieuwe dochterbedrijf van de containerrederij het aantal vrachtvluchten per week tussen Chicago Rockford Airport en het Chinese Hangzhou Xiaoshen van drie naar zes vluchten per week. Ook de dienst tussen het Amerikaanse Greenville-Spartanburg naar het Koreaanse Seoul krijgt er een vlucht per week bij. Daarmee komt het totaal op die route op drie vluchten.

Vijfde B767F

Maersk Air Cargo ontvangt binnenkort ook zijn vijfde B767F, waarvan het er zes heeft besteld. Deze middelgrote freighter (capaciteit 65 ton) zet de maatschappij in op de route tussen de Deense thuisbasis Billund Airport en het Chinese Hangzhou. Het aantal vluchten op die vrachtroute tussen de EU en China wordt daarmee uitgebreid van drie naar vijf vluchten per week.

Volgens Michel Pozas Lucic, de mondiale baas luchtvracht bij moederholding AP Moller Maersk, moeten de extra vluchten ervoor zorgen dat de klanten kunnen beschikken over een regelmatig aanbod aan vrachtvluchten onder de paraplu van de rederij.

‘De gehele tijd versterken wij onze positie in de mondiale luchtvrachtmarkt’, voegt hij eraan toe. Lucic stelt daarbij dat de routes qua aanbod ook ‘worden ondersteund’ door de klanten. Dat is een indicatie dat een deel van de vluchten middels vaste ruimte-afspraken met ladingaanbieders is verzekerd van aanbod en Maersk Air Cargo niet leeg rondvliegt.

Maersk beschikt behalve de eigen capaciteit ook nog over ingehuurde vrachtvliegtuigen van Zuid-Korea en China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement