Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de westerse boycot van Russische airlines heeft de grote Russische vrachtvervoerder nauwelijks nog kunnen vliegen. De zeventien vrachtjumbo’s en een B777F, waarover de maatschappij voor maart 2022 kon beschikken, zijn in beslag genomen in Noord-Amerika en Azië of kunnen door het ontbreken van de noodzakelijke vergunningen als gevolg van westerse sancties niet langer vliegen.

Sky Gates Airlines zit eigenlijk in hetzelfde bootje als AirBridgeCargo en moest door de Russische inval in Oekraïne zijn twee gehuurde B747-400F’s inleveren. Eigenaar van die freighters was Silk Way West uit Kazachstan.

Red Wings

Blijkens de Russische nieuwsdienst Izvestia zou Sky Gates Airlines worden overgenomen door de Russische passagiersmaatschappij Red Wings. Deze partij wil met de acquisitie van Sky Gates actief worden in de luchtvrachtmarkt. Dat kan ook de reden zijn dat dat de twee IL-96F’s uiteindelijk toch naar Sky Gates Airlines zijn gegaan ofschoon een van de vrachtvliegtuigen al in de kleuren van AirbridgeCargo was gespoten.

Voor AirBridgeCargo blijft het nu bijna wachten op een wonder, nadat een eerdere poging om onder de vlag van Etihad (Abu Dhabi) te vliegen niets heeft opgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement