Buss start terminal in Eemshaven op

Overslag

De Orange Blue Terminal van Buss heeft deze maand zijn eerste lading behandeld. De ware opstart van de installatie staat voor volgende maand gepland. Buss nam de multipurpose terminal in juli over.

Begin augustus vertrok het eerste schip van de Orange Blue Terminal Eemshaven met meer dan 160 vrachtwagens en zware voertuigen en 24 containers – samen goed voor een totaalgewicht van circa 1000 ton – met als bestemming Chili.

“Wij zijn blij dat we zo kort na de overdracht van de terminaloppervlakte al kunnen starten met de overslag”, verklaart Marc-Oliver Hauswald, bedrijfsleider van Orange Blue Terminals. “Echt starten op onze nieuwe terminal doen we pas in september 2011 wanneer de eerste titankraan met een draagvermogen van ruim 200 ton in gebruik wordt genomen.“

Orange Blue Terminals, waarin de Hamburgse goederenbehandelaar een meerderheidsparticipatie heeft, exploiteert een terminal met een aanvankelijke kadelengte van 260 meter. In 2012 zal deze tot 630 meter worden verlengd, met een diepgang van 14 meter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Buss start terminal in Eemshaven op | NT

Buss start terminal in Eemshaven op

Overslag

De Orange Blue Terminal van Buss heeft deze maand zijn eerste lading behandeld. De ware opstart van de installatie staat voor volgende maand gepland. Buss nam de multipurpose terminal in juli over.

Begin augustus vertrok het eerste schip van de Orange Blue Terminal Eemshaven met meer dan 160 vrachtwagens en zware voertuigen en 24 containers – samen goed voor een totaalgewicht van circa 1000 ton – met als bestemming Chili.

“Wij zijn blij dat we zo kort na de overdracht van de terminaloppervlakte al kunnen starten met de overslag”, verklaart Marc-Oliver Hauswald, bedrijfsleider van Orange Blue Terminals. “Echt starten op onze nieuwe terminal doen we pas in september 2011 wanneer de eerste titankraan met een draagvermogen van ruim 200 ton in gebruik wordt genomen.“

Orange Blue Terminals, waarin de Hamburgse goederenbehandelaar een meerderheidsparticipatie heeft, exploiteert een terminal met een aanvankelijke kadelengte van 260 meter. In 2012 zal deze tot 630 meter worden verlengd, met een diepgang van 14 meter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement