Zijn naam staat hoog op de lijst van kandidaten die momenteel rond de formatiegesprekken in Berlijn circuleert. De Groenen zouden behalve het ministerie van verkeer, ook het departement van economie-en klimaat krijgen. Daarvoor zou Robert Habeck in de race zijn. De huidige milieu-minister Svenja Schulze (SPD) zou intussen verhuizen naar het nieuw te vormen miniserie van transformatie en bouw.

De liberale FDP-fractieleider Christian Lindner gaat intussen het ministerie van Financiën leiden. De partij had dat als voorwaarde gesteld voor deelname aan de coalitie. Eind deze maand moet de bezetting van de ministersposten definitief zijn ingevuld. De nieuwe Duitse regering zou dan medio december kunnen aantreden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement