In opdracht van het EP heeft het Nederlandse liberaal parlementslid Caroline Nagtegaal daarvoor een voorstel gedaan dat medio april in de vaste verkeerscommissie van het parlement wordt behandeld.

Familiebedrijven

Nagtegaal wil daarbij de nieuwe innovatiepot onder meer vullen uit het nationale reservefonds voor de binnenvaart en het EU herstructureringsfonds. Ook andere subsidiepotjes zouden voor de financiering gebruikt kunnen worden, aldus de liberaal.

Volgens Nagtegaal beschikt de Europese binnenvaart, dat hoofdzakelijk wordt gedomineerde door familiebedrijven en kleine havens, niet over voldoende eigen geldmiddelen om de noodzakelijke innovatie en de energietransitie te financieren. De sector is dan ook grotendeels aangewezen op publieke middelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement