De overeenkomst is opvallend, omdat Hapag-Lloyd onderdeel uitmaakt van een andere alliantie dan Maersk en MSC. De twee laatstgenoemde rederijen zijn verenigd in 2M, terwijl Hapag onderdeel is van The Alliance, samen met ONE en Yang Ming. Vanaf 1 april komt daar Hyundai Merchant Marine (HMM) bij, die tot dan deels gelieerd is aan de 2M-alliantie.

Meer diensten en bestemmingen

De nieuwe samenwerking met Maersk en MSC heeft betrekking op diensten tussen Azië en Noord-Europa en gaat al in maart in. Hiermee wil de rederij meer diensten en meer bestemmingen kunnen aanbieden aan haar klanten.

Om welke diensten en havens het precies gaat, deelt Hapag-Lloyd niet mee. Hierover komt in de komende weken meer informatie, beloven de Duitsers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement