Tanker met chemicaliën gekapseisd voor kust Japan

'Keoyoung Sun'

Een chemicaliëntanker is woensdag gekapseisd voor de zuidwestelijke kust van Japan. Twee van de elf bemanningsleven zijn vermist, meldt de Japanse kustwacht. Er wordt naar hen gezocht.

De kustwacht heeft negen bemanningsleden gered. Foto: Kyodo (via ANP)

Japanse media melden dat het gaat om de Zuid-Koreaanse ‘Keoyoung Sun’, een in 1996 gebouwde tanker van 69 meter lang. Het schip heeft 980 ton acrylzuur aan boord. Het is niet bekend of er vloeistof in het water is gelekt. De kustwacht zegt daar nog geen informatie over te hebben.

De bemanningsleden sloegen woensdagochtend bij het eiland Mutsure alarm. Zij zeiden tegen de kustwacht dat hun tanker aan het kapseizen was. Het schip lag volgens nieuwszender NHK voor anker om slechte weersomstandigheden. Beelden in Japanse media laten zien dat het schip volledig ondersteboven ligt.

De kustwacht heeft negen bemanningsleden gered. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De opvarenden komen uit Zuid-Korea, Indonesië en China.

Tanker met chemicaliën gekapseisd voor kust Japan | NT

Tanker met chemicaliën gekapseisd voor kust Japan

'Keoyoung Sun'

Een chemicaliëntanker is woensdag gekapseisd voor de zuidwestelijke kust van Japan. Twee van de elf bemanningsleven zijn vermist, meldt de Japanse kustwacht. Er wordt naar hen gezocht.

De kustwacht heeft negen bemanningsleden gered. Foto: Kyodo (via ANP)

Japanse media melden dat het gaat om de Zuid-Koreaanse ‘Keoyoung Sun’, een in 1996 gebouwde tanker van 69 meter lang. Het schip heeft 980 ton acrylzuur aan boord. Het is niet bekend of er vloeistof in het water is gelekt. De kustwacht zegt daar nog geen informatie over te hebben.

De bemanningsleden sloegen woensdagochtend bij het eiland Mutsure alarm. Zij zeiden tegen de kustwacht dat hun tanker aan het kapseizen was. Het schip lag volgens nieuwszender NHK voor anker om slechte weersomstandigheden. Beelden in Japanse media laten zien dat het schip volledig ondersteboven ligt.

De kustwacht heeft negen bemanningsleden gered. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De opvarenden komen uit Zuid-Korea, Indonesië en China.