Hackers verstoren treinverkeer Belarus

Russische troepen

Een groep hackers uit Belarus (Wit-Rusland) heeft laten weten te zijn binnengedrongen in de computersystemen van de nationale spoorwegmaatschappij van het land met het doel om de werkzaamheden van het bedrijf te verstoren. De groep zegt dit gedaan te hebben omdat het bedrijf geholpen heeft Russische troepen in het land te transporteren.

De groep, de Belarusian Cyber-Partisans, liet via Twitter weten een aantal van de servers, databases en werkstations van de spoorwegmaatschappij te hebben vergrendeld. Ze geven in een ander bericht op Twitter aan het systeem te willen herstellen op voorwaarde dat er 50 politieke gevangenen die het meest behoefte hebben aan medische zorg worden vrijgelaten en dat de aanwezigheid. van Russische troepen in Belarus moet worden voorkomen. De groep vermeldt in het bericht ook de automatiserings- en beveiligingssystemen van de maatschappij niet te hebben aangetast om noodsituaties te voorkomen.

Volgens persbureau Reuters heeft de spoorwegmaatschappij aangegeven dat het vanwege technische redenen niet mogelijk is om online treintickets te kopen en dat de maatschappij werkt aan een oplossing voor het probleem. Het bedrijf heeft niet bevestigd dat dit komt door een hackersaanval.

Belarus is een belangrijk land voor de Nieuwe Zijderoute. Een groot deel van het vrachtvervoer tussen Europa en China loopt via de route via Polen, Belarus en Kazachstan. Rusland stuurde troepen naar Belarus vanwege de toenemende spanningen aan de grens met Oekraïne waarbij er mogelijk militaire actie zou moeten plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hackers verstoren treinverkeer Belarus | NT

Hackers verstoren treinverkeer Belarus

Russische troepen

Een groep hackers uit Belarus (Wit-Rusland) heeft laten weten te zijn binnengedrongen in de computersystemen van de nationale spoorwegmaatschappij van het land met het doel om de werkzaamheden van het bedrijf te verstoren. De groep zegt dit gedaan te hebben omdat het bedrijf geholpen heeft Russische troepen in het land te transporteren.

De groep, de Belarusian Cyber-Partisans, liet via Twitter weten een aantal van de servers, databases en werkstations van de spoorwegmaatschappij te hebben vergrendeld. Ze geven in een ander bericht op Twitter aan het systeem te willen herstellen op voorwaarde dat er 50 politieke gevangenen die het meest behoefte hebben aan medische zorg worden vrijgelaten en dat de aanwezigheid. van Russische troepen in Belarus moet worden voorkomen. De groep vermeldt in het bericht ook de automatiserings- en beveiligingssystemen van de maatschappij niet te hebben aangetast om noodsituaties te voorkomen.

Volgens persbureau Reuters heeft de spoorwegmaatschappij aangegeven dat het vanwege technische redenen niet mogelijk is om online treintickets te kopen en dat de maatschappij werkt aan een oplossing voor het probleem. Het bedrijf heeft niet bevestigd dat dit komt door een hackersaanval.

Belarus is een belangrijk land voor de Nieuwe Zijderoute. Een groot deel van het vrachtvervoer tussen Europa en China loopt via de route via Polen, Belarus en Kazachstan. Rusland stuurde troepen naar Belarus vanwege de toenemende spanningen aan de grens met Oekraïne waarbij er mogelijk militaire actie zou moeten plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement