China heft verbod transport elektrische auto’s per spoor op

Lithium

Na twee jaar intensief lobbyen is het vanaf nu mogelijk om elektrische auto’s per spoor van en naar China te vervoeren. Dit meldt nationale spoormaatschappij China Railways aan de logistieke partners. De Chinese regering stond het eerder niet toe dat elektrische auto’s per spoor vervoerd werden. Dit omdat er lithiumbatterijen in de auto’s zitten en lithium als gevaarlijke stof wordt beschouwd. Het vervoeren van losse lithiumbatterijen per spoor is nog steeds niet mogelijk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

China heft verbod transport elektrische auto’s per spoor op | NT

China heft verbod transport elektrische auto’s per spoor op

Lithium

Na twee jaar intensief lobbyen is het vanaf nu mogelijk om elektrische auto’s per spoor van en naar China te vervoeren. Dit meldt nationale spoormaatschappij China Railways aan de logistieke partners. De Chinese regering stond het eerder niet toe dat elektrische auto’s per spoor vervoerd werden. Dit omdat er lithiumbatterijen in de auto’s zitten en lithium als gevaarlijke stof wordt beschouwd. Het vervoeren van losse lithiumbatterijen per spoor is nog steeds niet mogelijk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen