De nieuwe operator, een onderdeel van de Strukton Groep, wil zich toeleggen op nicheactiviteiten, meer bepaald op het vervoer van spoorwegmateriaal, grote spoormachines en werktreinen. Certus biedt verder ook specifieke ritten aan in haven- en industriegebieden aan. Dit zijn vooral korte ritten tussen bedrijven en rangeerterreinen. Korte ritten voor bedrijven met eigen spoorinfrastructuur behoren tot eveneens tot het dienstenpakket van Certus.

De activiteiten zijn opgestart met twee eigen elektrische locomotieven. Op korte termijn wil Certus ook transporten met diesellocomotieven organiseren, om wagons met materialen, werfmachines en werktreinen ook naar niet-geëlektrificeerde werfzones te kunnen brengen. Strukton is al actief in Nederland, Denemarken en Zweden. Certus zelf legt zich toe op België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement