EU: ‘Treinen kort van tevoren aanvragen moet mogelijk zijn’

Greening Transport Package

De Europese Commissie wil af van het systeem waarbij vervoerders de capaciteit voor de treinen die ze willen rijden alleen via een jaardienstregeling bij spoorbeheerders kunnen aanvragen. In plaats daarvan moet er een doorlopend systeem komen, waarbij vervoerders altijd capaciteit kunnen aanvragen. Op deze manier kan er meer rekening gehouden worden met de marktbehoefte van de vrachtvervoerders.

Foto: servickuz / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

EU: ‘Treinen kort van tevoren aanvragen moet mogelijk zijn’ | NT

EU: ‘Treinen kort van tevoren aanvragen moet mogelijk zijn’

Greening Transport Package

De Europese Commissie wil af van het systeem waarbij vervoerders de capaciteit voor de treinen die ze willen rijden alleen via een jaardienstregeling bij spoorbeheerders kunnen aanvragen. In plaats daarvan moet er een doorlopend systeem komen, waarbij vervoerders altijd capaciteit kunnen aanvragen. Op deze manier kan er meer rekening gehouden worden met de marktbehoefte van de vrachtvervoerders.

Foto: servickuz / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu