Nieuwe spoorstaking Duitsland legt goederenvervoer voor week plat

GDL roept op tot nieuwe staking

De Duitse vakbond van treinmachinisten (GDL) wil deze week opnieuw het Duitse spoor plat leggen. Dit keer roept de bond de achterban op om vanaf woensdag 02.00 uur het werk neer te leggen voor zes dagen. Voor het goederentransport stoppen de treinen al dinsdagavond om 18.00 uur.

Foto: Filmbildfabrik / Shutterstock.com

Verladers hebben zich amper kunnen herstellen van de eerdere driedaagse staking deze maand bij DB Cargo, maar moeten nu alweer rekening houden met een aanzienlijk langere verstoring van het railgoederenvervoer in Duitsland. Inclusief het wegwerken van de congestie zal het vrachtvervoer op het spoor zeker tot het eind van volgende week last hebben van de nieuwe staking.

Compromisvoorstel

De oproep voor nieuwe stakingen door de vakbond komt op het moment (vrijdag) dat de Deutsche Bahn (DB) een nieuw compromisvoorstel heeft gedaan, waarbij een werktijdverkorting tot 37 uur tegen het oude loon (over 38 uur) wordt geaccepteerd. De eis van de GDL is 36 uur.

Het is dan ook niet gelukt met het nieuw bod van DB de vakbond weer aan de onderhandelingstafel krijgt. De bond wil voor iedere werknemer tevens 550 euro extra per maand en een jaarlijkse inflatiecorrectie. Op die punten houdt DB nog steeds de boot af

Nieuwe spoorstaking Duitsland legt goederenvervoer voor week plat | NT

Nieuwe spoorstaking Duitsland legt goederenvervoer voor week plat

GDL roept op tot nieuwe staking

De Duitse vakbond van treinmachinisten (GDL) wil deze week opnieuw het Duitse spoor plat leggen. Dit keer roept de bond de achterban op om vanaf woensdag 02.00 uur het werk neer te leggen voor zes dagen. Voor het goederentransport stoppen de treinen al dinsdagavond om 18.00 uur.

Foto: Filmbildfabrik / Shutterstock.com

Verladers hebben zich amper kunnen herstellen van de eerdere driedaagse staking deze maand bij DB Cargo, maar moeten nu alweer rekening houden met een aanzienlijk langere verstoring van het railgoederenvervoer in Duitsland. Inclusief het wegwerken van de congestie zal het vrachtvervoer op het spoor zeker tot het eind van volgende week last hebben van de nieuwe staking.

Compromisvoorstel

De oproep voor nieuwe stakingen door de vakbond komt op het moment (vrijdag) dat de Deutsche Bahn (DB) een nieuw compromisvoorstel heeft gedaan, waarbij een werktijdverkorting tot 37 uur tegen het oude loon (over 38 uur) wordt geaccepteerd. De eis van de GDL is 36 uur.

Het is dan ook niet gelukt met het nieuw bod van DB de vakbond weer aan de onderhandelingstafel krijgt. De bond wil voor iedere werknemer tevens 550 euro extra per maand en een jaarlijkse inflatiecorrectie. Op die punten houdt DB nog steeds de boot af