Hoe DB Cargo in Nederland zwarte cijfers schrijft

Financiële analyse

Het Duitse DB Cargo leed over de afgelopen tien jaar een monsterverlies van meer dan 3 miljard euro, maar dat is niet af te lezen aan de jaarcijfers van het Nederlandse dochterbedrijf. Daar scheen ook in het laatste gedeponeerde boekjaar, 2022, de zon met een nettowinst van 2,5 miljoen euro (2021: 2,1 miljoen euro), ondanks dalende volumes en omzet. Hoe kan dat?

Alle verliezen in Nederland komen automatisch in Duitsland terecht. Foto: DB Cargo

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Hoe DB Cargo in Nederland zwarte cijfers schrijft | NT

Hoe DB Cargo in Nederland zwarte cijfers schrijft

Financiële analyse

Het Duitse DB Cargo leed over de afgelopen tien jaar een monsterverlies van meer dan 3 miljard euro, maar dat is niet af te lezen aan de jaarcijfers van het Nederlandse dochterbedrijf. Daar scheen ook in het laatste gedeponeerde boekjaar, 2022, de zon met een nettowinst van 2,5 miljoen euro (2021: 2,1 miljoen euro), ondanks dalende volumes en omzet. Hoe kan dat?

Alle verliezen in Nederland komen automatisch in Duitsland terecht. Foto: DB Cargo

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu