Spoorlobby: ‘Nieuwe afmetingen vrachtwagens zorgen voor 10 miljoen extra trucks’

'ondermijning Green Deal'

De Rail Freight Forward-samenwerking (RFF), een lobbyclub van grote Europese spoorgoederenvervoerders, heeft tijdens een persconferentie grote zorgen geuit over de nieuwe EU-richtlijn over gewichten en afmetingen van vrachtwagens. De EU wil meer gewicht en ruimte toestaan op de weg voor vrachtwagens op de weg. Volgens de club lopen de klimaatdoelstellingen voor transport gevaar, omdat de richtlijn zou leiden tot zo’n 10 miljoen meer vrachtwagens op de weg.

Sigrid nikutta
Sigrid Nikutta, ceo van het Duitse DB Cargo en voorzitter van Rail Freight Forward. Foto: ANP / Alexander Pohl

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Spoorlobby: ‘Nieuwe afmetingen vrachtwagens zorgen voor 10 miljoen extra trucks’ | NT

Spoorlobby: ‘Nieuwe afmetingen vrachtwagens zorgen voor 10 miljoen extra trucks’

'ondermijning Green Deal'

De Rail Freight Forward-samenwerking (RFF), een lobbyclub van grote Europese spoorgoederenvervoerders, heeft tijdens een persconferentie grote zorgen geuit over de nieuwe EU-richtlijn over gewichten en afmetingen van vrachtwagens. De EU wil meer gewicht en ruimte toestaan op de weg voor vrachtwagens op de weg. Volgens de club lopen de klimaatdoelstellingen voor transport gevaar, omdat de richtlijn zou leiden tot zo’n 10 miljoen meer vrachtwagens op de weg.

Sigrid nikutta
Sigrid Nikutta, ceo van het Duitse DB Cargo en voorzitter van Rail Freight Forward. Foto: ANP / Alexander Pohl

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen