Goud en kostbaarheden geroofd op Canadese luchthaven

buit van 13 miljoen euro

De nationale Canadese politie onderzoekt een roof op een Canadese luchthaven, waarbij volgens de plaatselijke politie dieven een container met goud en andere kostbaarheden met een waarde van meer dan 20 miljoen Canadese dollars (ruim 13 miljoen euro) hebben buitgemaakt. Dat maakte de politie tijdens een persconferentie bekend.

Foto: EQRoy / Shutterstock.com

De container werd gestolen van het vliegveld Toronto Pearson International Airport. Het vliegtuig dat de lading vervoerde was maandag op het vliegveld geland. Donderdag had dagblad Toronto Sun gemeld dat het om 3600 pond goud zou gaan. Dat zou tegen de huidige prijzen een waarde van ongeveer 105 miljoen Canadese dollars (ruim 71 miljoen euro) vertegenwoordigen.

De politie heeft The Royal Canadian Mounted Police om hulp gevraagd in het onderzoek naar de roof.

Goud en kostbaarheden geroofd op Canadese luchthaven | NT

Goud en kostbaarheden geroofd op Canadese luchthaven

buit van 13 miljoen euro

De nationale Canadese politie onderzoekt een roof op een Canadese luchthaven, waarbij volgens de plaatselijke politie dieven een container met goud en andere kostbaarheden met een waarde van meer dan 20 miljoen Canadese dollars (ruim 13 miljoen euro) hebben buitgemaakt. Dat maakte de politie tijdens een persconferentie bekend.

Foto: EQRoy / Shutterstock.com

De container werd gestolen van het vliegveld Toronto Pearson International Airport. Het vliegtuig dat de lading vervoerde was maandag op het vliegveld geland. Donderdag had dagblad Toronto Sun gemeld dat het om 3600 pond goud zou gaan. Dat zou tegen de huidige prijzen een waarde van ongeveer 105 miljoen Canadese dollars (ruim 71 miljoen euro) vertegenwoordigen.

De politie heeft The Royal Canadian Mounted Police om hulp gevraagd in het onderzoek naar de roof.