‘Bod van Eurotunnel op Calais is grote stap te ver’

P&O Ferries vindt het ongehoord dat Eurotunnel zich kandidaat stelt om de havens van Calais en Boulogne te gaan uitbaten.

De ferry-operator spreekt van ‘een zeer ernstig belangenconflict’.

Na de overname van de schepen van het ter ziele gegane SeaFrance, die nu aan opvolger MyFerryLink worden verhuurd, wil de uitbater van de Kanaaltunnel een nieuwe stap in de diversificatie van zijn activiteiten zetten. Maar een mogelijke overname van de haven van Calais door Eurotunnel ziet P&O Ferries absoluut niet zitten, maakte woordvoerder Brian Rees duidelijk bij onze collega’s van Lloyd’s Loading List.

‘We zouden in een situatie belanden waar de groep met het grootste aandeel in het Kanaalvervoer een sleutelhaven zou uitbaten waar zijn eigen schepen actief zijn en waar zijn belangrijkste concurrent, met name P&O Ferries, zijn kernactiviteit heeft’, liet Rees optekenen. ‘Dat is ondenkbaar. De Europese concurrentie-autoriteiten zouden hun oren moeten spitsen. Dat Eurotunnel diversifieert is één zaak, maar dit zou een grote stap te ver zijn.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Bod van Eurotunnel op Calais is grote stap te ver’ | NT

‘Bod van Eurotunnel op Calais is grote stap te ver’

P&O Ferries vindt het ongehoord dat Eurotunnel zich kandidaat stelt om de havens van Calais en Boulogne te gaan uitbaten.

De ferry-operator spreekt van ‘een zeer ernstig belangenconflict’.

Na de overname van de schepen van het ter ziele gegane SeaFrance, die nu aan opvolger MyFerryLink worden verhuurd, wil de uitbater van de Kanaaltunnel een nieuwe stap in de diversificatie van zijn activiteiten zetten. Maar een mogelijke overname van de haven van Calais door Eurotunnel ziet P&O Ferries absoluut niet zitten, maakte woordvoerder Brian Rees duidelijk bij onze collega’s van Lloyd’s Loading List.

‘We zouden in een situatie belanden waar de groep met het grootste aandeel in het Kanaalvervoer een sleutelhaven zou uitbaten waar zijn eigen schepen actief zijn en waar zijn belangrijkste concurrent, met name P&O Ferries, zijn kernactiviteit heeft’, liet Rees optekenen. ‘Dat is ondenkbaar. De Europese concurrentie-autoriteiten zouden hun oren moeten spitsen. Dat Eurotunnel diversifieert is één zaak, maar dit zou een grote stap te ver zijn.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement