Dat blijkt uit de jongste Transport Market Monitor van vrachtuitwisselingsplatform Transporeon en Capgemini. De prijsindex kwam in het tweede kwartaal uit op 107,9 punten, 17,2% meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Tevens is het 6,6% hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Aan de kostenstijging droeg de dieselprijs fors bij. Deze steeg van jaar op jaar met 9,3%. Capgemini voorziet voor de rest van het jaar een constante kostprijsstijging als gevolg van aanhoudend duurdere diesel, toenemende vraag naar wegtransport uit alle sectoren en bedrijfstakken en oplopende loonkosten door het gebrek aan chauffeurs. Transporeon signaleert een toenemend tekort aan laadcapaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement