Teamtrans is een samenwerkingsverband van wegvervoerbedrijven die in fijnmazige stadsdistributie zijn gespecialiseerd. Een belangrijk lid van Teamtrans is Tielbeke, gevestigd in Zwolle en Lemelerveld.

Kleine zendingen

Dit bedrijf begon in de Overijsselse hoofdstad in samenwerking met Fietskoeriers een proef met fietsvervoer om de ‘laatste kilometer’ van het transport in een deel van de gevallen niet met vrachtauto’s, maar door fietskoeriers te laten uitvoeren.

De truck hoeft de stad niet in met kleine zendingen die over veel adressen moeten worden verspreid. De fiets kan die adressen vaak sneller bereiken, bespaart op de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en kan per gereden kilometer toch een hoge ‘dropdichtheid’ realiseren.

Dertig steden

Fierskoeriers.nl werd in 2016 opgericht en is nu in dertig steden actief met negentien bedrijven. Er zijn dagelijks landelijk zeshonderd fietskoeriers actief. De proef van Tielbeke werd gestart samen met Cycloon uit Zwolle, één van de leden van Fietskoeriers. Dat gebeurde met steun van Topsector Logistiek.

Onder het motto ‘fossiele voertuigen de stad uit’ worden colli bestemd voor stadscentra nu gebundeld in zendingen die een fietser op een bepaalde route nog net kan vervoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement