VRC Transport is nu nog in handen van de Sligro Food Group. Maar door de uitbraak van het coronavirus wil het in Veghel gevestigde bedrijf zich meer richten op andere activiteiten. ‘Met name vanwege de ontwikkelingen van de laatste maanden hebben we tot deze overname besloten. Een eigen transportonderneming met de daarbij behorende investeringen heeft nu niet de hoogste prioriteit’, aldus de verkopende partij in een toelichting.

VRC verzorgt het transport voor levensmiddelengroothandel De Kweker, dat is gevestigd op het Food Center Amsterdam. Ook Simon Loos en Peter Appel Transport zijn actief in het vervoer van levensmiddelen. Bij VRC werken ongeveer vijftig personeelsleden, 26 van hen gaan naar Simon Loos, de overige medewerkers gaan naar Peter Appel. De vrachtwagens blijven buiten de deal. De betrokken ondernemingsraden hebben positief geadviseerd over deze overdracht van activiteiten.

Tekst loopt door onder foto.

Werkgelegenheid

‘Wij vinden het fijn dat voor de medewerkers van VRC Transport de werkgelegenheid is veiliggesteld. Zij zijn bij ons van harte welkom. Voor de klanten van VRC betekent het dat zij nu ook gebruikmaken van ons netwerk en onze dienstverlening’, meldt Peter Appel Transport.

Het is voor de vervoerder uit het Noord-Hollandse Middenmeer niet de eerste overname van de afgelopen tijd. Zo werd in maart 2019 bekend het bedrijf een onderdeel overnam van de Zwitserse logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel. Het ging hierbij om vervoersactiviteiten van de ‘fast moving consumer goods’ in de retailsector. Enkele maanden later kwam daar de overname bij van het failliet gegane 2W Logistiek uit het Zeeuwse Kapelle.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement