Trucks NVO dagelijks op biobrandstof HVO naar Zweden

frituurvet

Vrachtauto’s van NVO Transport uit Zuidbroek rijden voortaan dagelijks op HVO100 naar Zweden. Deze biobrandstof wordt gemaakt uit restproducten van plantaardige olie zoals frituurvet, en is een volwaardig alternatief voor Euro 6 brandstof.

NVO transport, HVO100, biobrandstof

In samenwerking met de Zweedse supermarktketen ICA AB heeft NVO Transport uit Zuidbroek succesvol de proefperiode met rijden op HVO100 afgesloten.

Co2-reductie van 90%

‘Hiermee biedt NVO Transport een milieuvriendelijk ‘van deur tot deur’ alternatief ten opzichte van vervoer dat uit meerdere modaliteiten bestaat’, licht NVO-directeur Douwe Drijfhout toe. ‘De CO2-reductie bedraagt ruim 90%. Zo kan binnen 48 uur elke bestemming in Zweden duurzaam beleverd worden. NVO Transport rijdt voor ICA AB inmiddels dagelijks 100% fossielvrij naar Zweden en terug.’

Het verbruik is volgens hem nagenoeg gelijk aan ‘normale’ diesel. De wagens zijn voorzien van 1000 liter tanks, hierop kan gemiddeld zo’n 3500 km, worden afgelegd. Voldoende voor het retourtje Zweden. Tanken van de HVO gebeurt in Noord-Nederland bij Fieten Olie.

Prijs HVO

‘De prijs van HVO varieert enigszins en ligt gemiddeld tussen de 16 en 20 cent hoger ten opzichte van de ‘normale’ dieselprijs’, vertelt Drijfhout. ‘Inmiddels zijn wij voor onze opdrachtgever ICA AB – de grootste supermarktketen in Zweden – volledig overgegaan op HVO. En verzorgen we dagelijks gemiddeld 8 tot 10 ladingen naar Zweden op basis van HVO-100 als brandstof.’

NVO Transport is een samenwerking van 54 transportbedrijven uit Noord-Nederland. Met 180 vrachtwagens rijdt NVO Transport – vanuit de hele Benelux – dagelijks naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Trucks NVO dagelijks op biobrandstof HVO naar Zweden | NT

Trucks NVO dagelijks op biobrandstof HVO naar Zweden

frituurvet

Vrachtauto’s van NVO Transport uit Zuidbroek rijden voortaan dagelijks op HVO100 naar Zweden. Deze biobrandstof wordt gemaakt uit restproducten van plantaardige olie zoals frituurvet, en is een volwaardig alternatief voor Euro 6 brandstof.

NVO transport, HVO100, biobrandstof

In samenwerking met de Zweedse supermarktketen ICA AB heeft NVO Transport uit Zuidbroek succesvol de proefperiode met rijden op HVO100 afgesloten.

Co2-reductie van 90%

‘Hiermee biedt NVO Transport een milieuvriendelijk ‘van deur tot deur’ alternatief ten opzichte van vervoer dat uit meerdere modaliteiten bestaat’, licht NVO-directeur Douwe Drijfhout toe. ‘De CO2-reductie bedraagt ruim 90%. Zo kan binnen 48 uur elke bestemming in Zweden duurzaam beleverd worden. NVO Transport rijdt voor ICA AB inmiddels dagelijks 100% fossielvrij naar Zweden en terug.’

Het verbruik is volgens hem nagenoeg gelijk aan ‘normale’ diesel. De wagens zijn voorzien van 1000 liter tanks, hierop kan gemiddeld zo’n 3500 km, worden afgelegd. Voldoende voor het retourtje Zweden. Tanken van de HVO gebeurt in Noord-Nederland bij Fieten Olie.

Prijs HVO

‘De prijs van HVO varieert enigszins en ligt gemiddeld tussen de 16 en 20 cent hoger ten opzichte van de ‘normale’ dieselprijs’, vertelt Drijfhout. ‘Inmiddels zijn wij voor onze opdrachtgever ICA AB – de grootste supermarktketen in Zweden – volledig overgegaan op HVO. En verzorgen we dagelijks gemiddeld 8 tot 10 ladingen naar Zweden op basis van HVO-100 als brandstof.’

NVO Transport is een samenwerking van 54 transportbedrijven uit Noord-Nederland. Met 180 vrachtwagens rijdt NVO Transport – vanuit de hele Benelux – dagelijks naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement