Dat meldt het Handelsblatt. De Duitse krant heeft een brief in handen waarin de Europese Commissie laat weten dat de vrijstelling een schending is van de Eurovignet-richtlijn. De Duitse regering moet daarom een einde maken aan de regeling, stelt de Commissie, of minimaal de duur ervan halveren.

Niet blij

De Duitse regering besloot enkele maanden geleden om de tolregeling, die in 2020 afliep, te verlengen met drie jaar. Toen liet de Europese Commissie al weten niet blij te zijn met de vrijstelling.

Voor transporteurs die al hebben geïnvesteerd in lng-trucks heeft de regeling forse financiële consequenties. Behalve Duitse bedrijven hebben ook veel Nederlandse transportbedrijven lng-trucks aangeschaft. De businesscase van die investering drijft in veel gevallen op de Maut-vrijstelling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement