Terug van weggeweest: het chauffeurstekort

Arbeidsmarkt

Transportbedrijven kijken reikhalzend uit naar economisch herstel. Het vooruitzicht van het aantrekken van de bedrijvigheid betekent echter ook dat een oud probleem waarschijnlijk terug is van weggeweest: het chauffeurstekort. Transportbedrijven verwachten dat dit jaar in Europa meer dan een op de tien vacatures niet ingevuld kan worden. Als we de interna­tionale transportkoepel IRU mogen geloven, zijn Nederlandse transportondernemers over deze kwestie zelfs nog een stuk pessimistischer dan die in de rest van Europa.

chauffeurstekort arbeidsmarkt
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Terug van weggeweest: het chauffeurstekort | NT

Terug van weggeweest: het chauffeurstekort

Arbeidsmarkt

Transportbedrijven kijken reikhalzend uit naar economisch herstel. Het vooruitzicht van het aantrekken van de bedrijvigheid betekent echter ook dat een oud probleem waarschijnlijk terug is van weggeweest: het chauffeurstekort. Transportbedrijven verwachten dat dit jaar in Europa meer dan een op de tien vacatures niet ingevuld kan worden. Als we de interna­tionale transportkoepel IRU mogen geloven, zijn Nederlandse transportondernemers over deze kwestie zelfs nog een stuk pessimistischer dan die in de rest van Europa.

chauffeurstekort arbeidsmarkt
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding