Nog veel werk aan de winkel voor digitale vrachtbrief

eCMR

Digitalisering van vrachtbrieven komt tot nu toe maar mondjesmaat van de grond. Een proef in de Benelux met de elektronische vrachtbrief, het zogenoemde eCMR, zet volgens de initiatiefnemers de toon in Europa. Maar voordat de EU-landen in 2025 verplicht worden om digitale aanlevering van transportgegevens te accepteren, is er nog werk aan de winkel.

eCMR
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nog veel werk aan de winkel voor digitale vrachtbrief | NT

Nog veel werk aan de winkel voor digitale vrachtbrief

eCMR

Digitalisering van vrachtbrieven komt tot nu toe maar mondjesmaat van de grond. Een proef in de Benelux met de elektronische vrachtbrief, het zogenoemde eCMR, zet volgens de initiatiefnemers de toon in Europa. Maar voordat de EU-landen in 2025 verplicht worden om digitale aanlevering van transportgegevens te accepteren, is er nog werk aan de winkel.

eCMR
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu