BYD (Build Your Dreams) brengt in Nederland e-trucks tot 12 ton en elektrische bestelauto’s op de markt. Het gaat onder meer om  de 7,5 tons ETM6, die volgens het concern geschikt is voor emissievrije lastmile-logistiek.

In Nederland zijn Top Delivery Services (TDS) en HAVI Logistics de eerste strategische klanten die sinds kort met de 7,5 tons vrachtwagens van BYD rijden.

Bussen

BYD is in ons land vooral bekend om zijn elektrische bussen, waarvan er in Europa ongeveer 2.000 rondrijden. BYD Group is een van de grootste niet-staatsbedrijven in China, met een jaaromzet van bijna 21 miljard euro. Ruim de helft daarvan is afkomstig van de voertuigentak, de andere helft komt van activiteiten als de productie van batterijen. Het concern is actief in 50 landen.

De elektrische bestelwagens en vrachtwagens van BYD worden volgens het bedrijf op andere plekken in de wereld al volop ingezet. Zo rekent BYD bierbrouwers Budweiser in China en Anheuser-Busch in de VS tot zijn klanten.

Bluekens Group en BYD werken sinds 2007 al samen voor de verkoop van elektrische bussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement