‘Truckers blijven nodig, ook met het autonome tijdperk in aantocht’

‘Kamer van de Toekomst’

Om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs tegen te gaan, opende astronaut André Kuipers afgelopen week de ‘Kamer van de Toekomst’ waarin (aankomende) chauffeurs kunnen zien hoe hun vak zich ontwikkelt in de komende tien jaar. ‘Veel mensen, ook chauffeurs, denken dat chauffeurs overbodig worden en dat vrachtwagens autonoom worden, maar dat is nog helemaal niet van toepassing. Chauffeurs blijven voorlopig nog broodnodig’, legt Karin Schoneveld van initiatiefnemer STL uit.

Lisette van Herk (STL) en Andre die de knop indrukken, het startsein (3)

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Truckers blijven nodig, ook met het autonome tijdperk in aantocht’ | NT

‘Truckers blijven nodig, ook met het autonome tijdperk in aantocht’

‘Kamer van de Toekomst’

Om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs tegen te gaan, opende astronaut André Kuipers afgelopen week de ‘Kamer van de Toekomst’ waarin (aankomende) chauffeurs kunnen zien hoe hun vak zich ontwikkelt in de komende tien jaar. ‘Veel mensen, ook chauffeurs, denken dat chauffeurs overbodig worden en dat vrachtwagens autonoom worden, maar dat is nog helemaal niet van toepassing. Chauffeurs blijven voorlopig nog broodnodig’, legt Karin Schoneveld van initiatiefnemer STL uit.

Lisette van Herk (STL) en Andre die de knop indrukken, het startsein (3)

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu