ID Logistics neemt 100% van de aandelen over, zo melden beide partijen. GVT beschikt over twaalf locaties met 173.000 vierkante meter aan warehousing, waarbij het vastgoed ook onderdeel is van de transactie. De overname omvat verder het wagenpark van 285 trucks en 500 trailers. Ook alle 750 medewerkers gaan over naar de nieuwe organisatie. De jaaromzet van GVT Transport & Logistics bedraagt 100 miljoen euro.

BTT

De Barge Terminal Tilburg (BTT), die multimodaal containertransport verzorgt, blijft in handen van GVT Group. BTT en ID Logistics zullen de bestaande samenwerking voortzetten, melden de partijen. Ceo en eigenaar Wil Versteijnen zegt zich te blijven toeleggen op de ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT.  ‘Door de samenwerking blijf ik voor de lange termijn betrokken bij deze sterke combinatie van bedrijven.’

ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek met het hoofdkantoor in Frankrijk. De klantenportefeuille van het bedrijf beslaat onder meer de retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, In 2020 noteerde het beursgenoteerde bedrijf een omzet van 1.643 miljoen euro (+7,1%), bij een bedrijfsresultaat (ebitda) van 223,8 miljoen euro. ID heeft ruim 340 vestigingen in zeventien landen, met in totaal 6 miljoen vierkante meter aan magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. Het concern telt 21.500 werknemers.

Benelux

In de Benelux heeft ID Logistics Benelux op dit moment tien grote distributiecentra van in totaal 400.000 vierkante meter, waar 1.700 medewerkers werken. ‘Dankzij deze overname zal ID Logistics Benelux een belangrijke speler worden op de Benelux-markt en dan met name in Nederland’, zegt Eric Hemar, CEO van ID Logistics.

GVT Transport & Logistics ios de transport- en logistieke tak van GVT Group of Logistics, dat is opgericht in 1957. GVT beschikt over een distributienetwerk met hubs in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Waddinxveen en het Belgische Willebroek. Begin 2022 volgt een zevende hub in Echt en zal de bouw van een nieuwe hub in Berkel en Rodenrijs worden afgerond.

Internationale groei

‘Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei’, zegt Versteijnen.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de ACM. ID Logistics laat weten daarbij geen problemen te verwachten. De overname zou tegen het einde van het jaar afgerond moeten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement