Handel en transport eisen terugsluis opbrengst emissiehandel

ETS

De Europese Commissie wil een nieuw systeem voor emissiehandel introduceren in het wegvervoer. Europese brancheorganisaties vrezen dat de opbrengsten van dit Emissions Trading System (ETS) uit de sector zullen verdwijnen en eisen dat er afspraken worden gemaakt over een terugsluis. Ondernemers zouden het geld dat zij extra kwijt zijn in ieder geval deels terug moeten zien in de vorm van financiering voor de aanschaf van duurzame trucks, vinden ze.

co2 taks

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Handel en transport eisen terugsluis opbrengst emissiehandel | NT

Handel en transport eisen terugsluis opbrengst emissiehandel

ETS

De Europese Commissie wil een nieuw systeem voor emissiehandel introduceren in het wegvervoer. Europese brancheorganisaties vrezen dat de opbrengsten van dit Emissions Trading System (ETS) uit de sector zullen verdwijnen en eisen dat er afspraken worden gemaakt over een terugsluis. Ondernemers zouden het geld dat zij extra kwijt zijn in ieder geval deels terug moeten zien in de vorm van financiering voor de aanschaf van duurzame trucks, vinden ze.

co2 taks

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu