Zero-emissie afvalinzameling: kan de diesel al bij het vuilnis?

Stadslogistiek

Er rijden in Nederland ongeveer 3.500 vuilniswagens rond. Met de komst van de zero-emissie stadslogistiek zal ook dit wagenpark moeten verduurzamen. Gemeentelijke, semi-overheids- en private afvalbedrijven komen daarbij allemaal voor vergelijkbare uitdagingen te staan. Vooral het laden van de voertuigen, die de hele dag afval moeten ophalen, zorgt nog voor vraagtekens.

elektrische vuilniswagen amsterdam
Foto: Truckland

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Zero-emissie afvalinzameling: kan de diesel al bij het vuilnis? | NT

Zero-emissie afvalinzameling: kan de diesel al bij het vuilnis?

Stadslogistiek

Er rijden in Nederland ongeveer 3.500 vuilniswagens rond. Met de komst van de zero-emissie stadslogistiek zal ook dit wagenpark moeten verduurzamen. Gemeentelijke, semi-overheids- en private afvalbedrijven komen daarbij allemaal voor vergelijkbare uitdagingen te staan. Vooral het laden van de voertuigen, die de hele dag afval moeten ophalen, zorgt nog voor vraagtekens.

elektrische vuilniswagen amsterdam
Foto: Truckland

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu