Omega Logistics is gespecialiseerd in pharmavervoer en logistieke diensten voor de zorgsector. Het bedrijf beschikt over een eigen fijnmazig, temperatuur-gecontroleerd distributienetwerk naar ziekenhuizen, apotheken, zorginstellingen en patiënten.

Jan de Rijk heeft besloten de activiteiten van Omega van de hand te doen om meer ruimte te creëren voor groei in andere activiteiten. Westdijk noemt onder meer internationaal transport, Benelux-distributie, expeditie, contractlogistiek en intermodaal transport. ‘Duidelijke marktfocus is cruciaal om klanten succesvol te kunnen bedienen’, zegt hij.

Personeel

Westdijk wijst er verder op beperkingen op de arbeidsmarkt. ‘Het is op dit moment erg moeilijk om aan goed personeel te komen’, zegt hij. Een deel van de medewerkers die actief waren voor Omega gaat daarom nu in andere delen van het bedrijf aan het werk.

Omega Logistics is opgericht in 2011 en maakt sinds 2015 onderdeel uit van Jan de Rijk. Onlangs werden de activiteiten van Omega nog ondergebracht in Jan de Rijk Benelux. Jan de Rijk blijft wel actief in het internationale pharmavervoer.

Met de overname versterkt AMP zijn positie binnen de medisch-logistieke markt voor zowel bedrijven als consumenten. Marco van der Klij, algemeen directeur van AMP Groep: ‘Door het distributienetwerk van Omega samen te voegen met dat van ons kunnen we de schaalgrootte van ons medisch-logistieke netwerk verder uitbreiden.’

AMP

AMP is actief in de medische logistiek en de bezorging van waardevolle en fraudegevoelige producten. Het gaat om onder meer  medicijnen, telefoons en vertrouwelijke documenten. Het bedrijf telt driehonderd medewerkers en werkt voor onder meer ABN Amro, T-Mobile, KPN, de gemeente Amsterdam, Mediq en een aantal academische ziekenhuizen.

Eind vorig jaar nam AMP Groep ook al Delta Logistiek over, dat is gespecialiseerd in koeldistributie van van farmaceutische en veterinaire producten in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement