‘Automatische prijscompensatie heeft desastreus effect’

Inflatie

Bij de start van de cao-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer legde vakbond FNV direct zijn opvallendste eis op tafel: een automatische prijscompensatie (apc) om de pijn van de torenhoge inflatie weg te nemen. Nederland zou daardoor opschuiven naar het Belgische model, waar werkgevers inmiddels echter juist waarschuwen voor het ‘desastreuze’ effect van de apc.

vrachtwagens trucks transportbedrijven
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Automatische prijscompensatie heeft desastreus effect’ | NT

‘Automatische prijscompensatie heeft desastreus effect’

Inflatie

Bij de start van de cao-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer legde vakbond FNV direct zijn opvallendste eis op tafel: een automatische prijscompensatie (apc) om de pijn van de torenhoge inflatie weg te nemen. Nederland zou daardoor opschuiven naar het Belgische model, waar werkgevers inmiddels echter juist waarschuwen voor het ‘desastreuze’ effect van de apc.

vrachtwagens trucks transportbedrijven
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen