Dat maakt het bedrijf kenbaar in een persbericht. Daimler was al langer actief in China, maar importeerde de Mercedes-Benz trucks tot dusver vanuit Duitsland.

Met het opstarten van de Mercedes-productie gaat Daimler de concurrentie aan met lokale merken als Jiefang, Dongfeng Motor en Sinotruk. Deze merken zijn een stuk goedkoper in vergelijking met de vrachtwagens van Daimler.

Joint venture met Foton

Het productieproces vindt plaats in Beijing, waar Daimler samen met het Chinese Foton een fabriek in gebruik heeft. In een joint venture produceert de Duitse fabrikant er sinds 2012 voertuigen onder de naam Auman. Het merk richt zich vooral op de Chinese markt.

Daimler geeft aan dat de productie van Auman gewoon door zal blijven gaan, net als het importeren van Mercedessen voor speciale doeleinden, zoals brandweerwagens. De Chinese versies van de Actros moeten in november leverbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement