Het aantal afgelegde kilometers van vrachtwagens op snelwegen geeft een eerste indicatie van de huidige economische ontwikkeling in de industrie. De cijfers komen van het Duitse statistiekbureau Destatis en BALM (het bureau voor logistiek en mobiliteit), die een maandelijkse index van de afgelegde wegkilometers uitbrengen.

De statistici schrijven de daling toe aan het begin van de winter en het hoge ziekteverzuim onder personeel. Wanneer de kilometers worden vergeleken met november 2021 is de daling 4,9%.

Ook het grensoverschrijdend verkeer daalde in december met in totaal 4,8% (ten opzichte van november 2022, na kalender- en seizoencorrectie). De grootste daling (-8,3%) deed zich voor bij grensoverschrijdende reizen van en naar Tsjechië. Ook het grensoverschrijdend vrachtverkeer van en naar Denemarken (-8,1%) is relatief sterk gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement