De nieuwe fabriek bestaat uit twee assemblagelijnen: één voor de batterij-pakketten en een hoofdlijn waar alle hoogspanningscomponenten aan het chassis gemonteerd, inclusief batterijen en aandrijflijn. Op de laatste stations wordt het functioneren van de trucks gecontroleerd.

Daf gaat in de fabriek de Daf XD en XF electric produceren. De fabrikant gaat ervan uit dat de productie de komende jaren zal stijgen naar enkele duizenden voertuigen per jaar, in lijn met een toenemende marktvraag naar volledig elektrische trucks.

‘Glider’

De basis voor de e-trucks, is een zogeheten glider; een chassis zonder aandrijflijn maar met cabine. Die gliders worden geproduceerd in de reguliere truckfabriek van Daf. Op de nieuwe productielijn worden de elektrische trekkers en bakwagens vervolgens afgebouwd.

Daf maakt voor zijn e-trucks gebruik van de elektrische aandrijving van moederbedrijf Paccar, die een vermogen hebben van 170 tot 350 kilowatt. Het rijbereik bedraagt 200 tot ruim 500 kilometer. De elektrische trucks zijn geschikt voor snelladen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement