De toekomstagenda is een aanvulling op de cao beroepsgoederenvervoer, die sinds 1 januari van kracht is. Deze aanpak was een nadrukkelijke wens van de werkgevers, die snel tot een kernakkoord wilden komen over onder meer de lonen, om andere onderwerpen in de loop van het jaar verder uit te werken.

De toekomstagenda moet straks duidelijkheid bieden over thema’s als werving van personeel, handhaving, duurzame inzetbaarheid, vereenvoudiging van de cao, de opbouw van het loonhuis. De bonden willen het ook hebben over de werk-privébalans, doorgroeimogelijkheden en grip op werktijden en werkdagen.

Algemeen bindend

De vakbonden stemden in november in met het loonbod van de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer. Het gaat om een 1-jarige cao met een loonsverhoging van 7,5%. De overeenkomst werd eerder deze maand algemeen verbindend verklaard.

Onder de cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen, zoals de cao volledig heet, vallen ruim 160.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement