De Zweden spreken van een recordjaar. Volgens Volvo vergrootte het bedrijf het marktaandeel in 41 landen wat betreft zware trucks boven de 16 ton. Ook buiten Europa timmerde Volvo flink aan de weg. In Noord-Amerika en Australië, groeide het marktaandeel tot 10,8% en 17,0%. In Brazilië was vorig jaar bijna 25% van de nieuwe trucks van de hand van Volvo, daarmee werd de fabrikant voor het eerst marktleider in het Zuid-Amerikaanse land.

Elektrische trucks

Volvo Trucks begon in 2022 als eerste vrachtwagenfabrikant met de serieproductie van zware elektrische trucks. De leveringen van die elektrische trucks laten volgens Volvo nu ‘duidelijk een positieve en stijgende trend zien’. De VS, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden zijn momenteel de grootste markten voor Volvo’s elektrische vrachtwagens.

Ook Daf maakte onlangs bekend dat ze in 2022 een recordaantal trucks gebouwd hebben. De truckbouwer uit Eindhoven produceerde 68.000 vrachtwagens en zag het marktaandeel in Europa toenemen tot 17,3%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement