De politie en ILT melden dat het om lichte overtredingen gaat. Bij de controle werd verder gekeken naar onder andere rij- en rusttijden, rijbewijzen en vakbekwaamheid en illegale tewerkstelling. Vier chauffeurs hadden hun vervoersvergunning niet bij en gingen op de bon. Eén vrachtwagen was overbeladen, bij nog eens vier vrachtwagens werden voertuigtechnische overtredingen aangetroffen.

Naast de overtredingen is tijdens de actiedag vermoedelijk uitkeringsfraude vastgesteld. Daarnaast doet de Arbeidsinspectie naar aanleiding van de actiedag nog nader onderzoek naar twee bedrijven, melden de inspecteurs.

De actie was een samenwerking tussen de ILT, de Arbeidsinspectie, Dienst Infrastructuur en de RDW. Het verzoek voor de controle kwam van de European Labour Authority, dat ook Poolse en Litouwse waarnemers naar Aalsmeer stuurde in het kader van Europese samenwerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement