Het gaat om een voorgenomen overname, zo laten de beide partijen weten. De handtekeningen onder het koopcontract moeten in mei 2023 gezet moeten worden. CB blijft regie houden over de vervoersdiensten voor zijn klanten en daarmee ook het aanspreekpunt voor klanten.

Tielbeke is onderdeel van de DHB-groep, waar in Nederland ook De Graaf Logistics, Thijs Logistiek en Wesselink onder hangen. De toevoeging van de activiteiten van CB is volgens het bedrijf een ‘belangrijke schakel’ voor het fijnmazige netwerk van het concern in de Benelux.Tegelijkertijd kunnen de klanten van CB volgens de partijen door de koop beter bediend worden.

Linda van Zomeren, ceo van CB: ‘In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag. Er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden.’

ID Logistics

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende partners. Per 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. De samenwerking met ID Logistics zorgt voor samenval en bundeling van deze goederenstromen.

De voorgenomen overname door Tielbeke en de samenwerking met ID Logistics betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische onderaannemers.

Tielbeke en CB hopen in oktober met de nieuwe werkwijze te starten. Er zijn geen financiële details over de deal bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement