‘Indien wij niet in staat zijn voldoende kapitaal aan te trekken wanneer dat nodig is, zullen onze activiteiten, financiële toestand en bedrijfsresultaten materieel en nadelig worden beïnvloed, en zullen wij onze activiteiten en geplande bedrijfsactiviteiten aanzienlijk moeten wijzigen of stopzetten’, schrijft Nikola in het verslag.

Nikola boekte vorig jaar een omzet van 50 miljoen dollar, maar leed een nettoverlies van ruim 784 miljoen dollar. In 2021 bedroeg het verlies ook al meer dan 690 miljoen. De fabrikant vestigt zijn hoop dan ook op een nieuwe investeringsronde en een succesvolle verkoop van elektrische vrachtwagens.

‘Wij geloven dat wij elk kwartaal operationele en nettoverliezen zullen blijven lijden, tenminste tot het moment waarop wij met onze vrachtwagens een significante marge beginnen te genereren, wat misschien niet gebeurt’, is verder te lezen.

Boekhoudtaal

‘Wij zijn een jonge onderneming met een verleden van verliezen en verwachten in de nabije toekomst aanzienlijke uitgaven en aanhoudende verliezen. Er bestaat gegronde twijfel of wij over voldoende middelen zullen beschikken om aan onze verplichtingen te voldoen gedurende de komende 12 maanden na de datum van dit verslag’, schrijft Nikola in het verslag.

Kim Brady, cfo van Nikola, laat aan nieuwswebsite Freightwaves weten dat het meevalt met de zorgen. Volgens Brady heeft het bedrijf nog steeds bijna 1 miljard dollar in kas en leencapaciteit om het bedrijf tot tenminste 2024 draaiende te houden. De geuite zorgen in het verslag doet hij af als ‘boekhoudtaal’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement