Het ministerie laat weten dat dinsdag, de eerste dag dat het loket geopend was, voor meer dan 120 miljoen euro aan subsidie is aangevraagd. Het budget voor deze ronde bedroeg slechts 30 miljoen euro, daarmee kan de aanschaf van 400 nieuwe trucks ondersteund worden.

Heijnen: ‘Ik zie dat de wil om met subsidie over te stappen groter is dan het budget dat ik heb. Daarom ga ik kijken of ik hier extra geld beschikbaar voor kan stellen. Want elke schone kilometer die we nu maken is wat mij betreft pure winst.’

Ophogen

Vorig jaar besloot het kabinet ook al om het subsidiepotje op te hogen. Aanvankelijk zou voor de regeling in drie jaar tijd slechts 40 miljoen euro beschikbaar komen.

Een emissievrije vrachtwagen is veel duurder in aanschaf dan een vrachtwagen op diesel. Ondernemers kunnen maximaal 60% van de meerprijs aan subsidie en belastingvoordeel kunnen krijgen. Om het MKB een extra steuntje in de rug te geven, krijgen kleine ondernemers een hoger subsidiepercentage dan grote ondernemingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement