E-fuels in trucks: gamechanger of luchtkasteel?

Synthetische brandstof in het wegvervoer

De discussie rond nieuwe Europese regels voor de verduurzaming van auto’s en vrachtwagens leverde dit jaar onverwacht een nieuwe hoofdrolspeler op: e-fuels. De krachtige, vooral Duitse lobby voor deze synthetische brandstoffen presenteert ze als een handig instrument in de energietransitie, eentje die het afscheid van diesel relatief pijnloos kan maken, maar de critici waarschuwen dat er onvoldoende e-fuels beschikbaar zijn en zetten ook grote vraagtekens bij de milieuwinst die deze brandstoffen in het wegvervoer zouden bieden.

Beeld: Bureau Curve

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

E-fuels in trucks: gamechanger of luchtkasteel? | NT

E-fuels in trucks: gamechanger of luchtkasteel?

Synthetische brandstof in het wegvervoer

De discussie rond nieuwe Europese regels voor de verduurzaming van auto’s en vrachtwagens leverde dit jaar onverwacht een nieuwe hoofdrolspeler op: e-fuels. De krachtige, vooral Duitse lobby voor deze synthetische brandstoffen presenteert ze als een handig instrument in de energietransitie, eentje die het afscheid van diesel relatief pijnloos kan maken, maar de critici waarschuwen dat er onvoldoende e-fuels beschikbaar zijn en zetten ook grote vraagtekens bij de milieuwinst die deze brandstoffen in het wegvervoer zouden bieden.

Beeld: Bureau Curve

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu