Familiebedrijf Van Leendert bestond ruim 44 jaar en wordt momenteel gerund door Eric en Marleen van Leendert. Het echtpaar noemt ‘waarborging van de voortgang van werkzaamheden’ als reden voor de overname.

Van Leendert Transport bestaat uit twee eenheden, die apart van elkaar opereren. Het eerste gedeelte houdt zich bezig met de inzameling van kliko’s in diverse binnensteden. Op deze afdeling werken twintig mensen die acht voertuigen ter beschikking hebben. De kliko-inzameling wordt overgenomen door VSDV.

Afvalcontainers

De rest van Van Leendert draait om het vervoer en de plaatsing van grote afvalcontainers. Op deze afdeling, die wordt overgenomen door Loonbedrijf Jakobs, werken twaalf personeelsleden met een negental voertuigen.

De overname door VSDV gaat op 1 juli in. Loonbedrijf Jakobs neemt de overige activiteiten per 1 september over.