De overname, die in oktober moet worden afgerond,  hing al enkele maanden in de lucht. ‘In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag. Er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden’, zei algemeen directeur Linda van Zomeren van CB in februari.

De overname door Tielbeke betreft overigens alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische partners. De 24 Belgische voertuigen blijven daarom bij CB.

Daarnaast blijft CB samenwerken met andere vervoerders voor kleinere pakketzendingen en leveringen rechtstreeks aan de consument. Per 1 juli 2023 is het Franse ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen.

Tielbeke is een familiebedrijf dat zich met name richt op fijnmazige stukgoeddistributie. Bij de logistiek dienstverlener werken ruim 600 medewerkers en het bedrijf heeft een wagenpark van meer dan 300 eenheden. Tielbeke is onderdeel van de DHB-groep, waar in Nederland ook De Graaf Logistics, Thijs Logistiek en Wesselink onder hangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement