Kabinet: 170 miljoen euro aan trucktol eerder terugsluizen

ook fors lager tarief e-trucks

Het kabinet werkt aan het naar voren halen van de zogenoemde terugsluis vanuit de trucktol. In plaats van in 2027 zouden dan al volgend jaar vele tientallen miljoenen beschikbaar komen voor verduurzaming van het wegvervoer. Ook betalen elektrische trucks maar liefst 80% minder aan trucktol per kilometer.

Foto: Ewa Studio / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Kabinet: 170 miljoen euro aan trucktol eerder terugsluizen | NT

Kabinet: 170 miljoen euro aan trucktol eerder terugsluizen

ook fors lager tarief e-trucks

Het kabinet werkt aan het naar voren halen van de zogenoemde terugsluis vanuit de trucktol. In plaats van in 2027 zouden dan al volgend jaar vele tientallen miljoenen beschikbaar komen voor verduurzaming van het wegvervoer. Ook betalen elektrische trucks maar liefst 80% minder aan trucktol per kilometer.

Foto: Ewa Studio / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu