Estron richt zich op transport tussen voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Benelux en Polen. De logistieke dienstverlener heeft ongeveer 300 trailers waarin zowel volle ladingen als deelladingen worden vervoerd. Estron heeft geen eigen trekkers.

Opslag, cross-docking en logistieke diensten worden geleverd vanuit een 58.000 vierkante meter groot magazijn in de haven van Rotterdam.

Overnamepad

Volgens DFSD vormen ‘de deellading- en opslagactiviteiten van Estron een aanvulling op de bestaande soortgelijke activiteiten van DFDS in Wijchen.’ DFDS is al enige tijd op overnamepad in het internationale wegvervoer. Begin dit jaar namen de Denen de Noord-Ierse McBurney Transport Group over en in 2022 kocht het concern het Ierse Lucey Transport.

DFDS levert veer- en transportdiensten in en rond Europa en genereerde vorig jaar een omzet van omgerekend 2,4 miljard euro. De logistieke divisie van het concern nam daarvan 962 miljoen euro voor zijn rekening. De tienduizend medewerkers van DFDS zijn verspreid over ruim twintig landen. Het hoofdkantoor staat in Kopenhagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement