Logistieke bedrijven kunnen locaties en routes invoeren in de toepassing Chalet (Charging Location for Electric Trucks). In combinatie met gegevens over de accu van elektrische voertuigen, de actieradius en de transittijd, maakt de tool van Amazon een lijst van de optimale oplaadlocaties.

De Sustainable Freight Buyers Alliance (SFBA), een samenwerkingsverband tussen grote verladers en vervoerders als CMA CGM, Maersk, Nike, Heineken en ook Amazon, maakt een kaart op basis van de data.

‘We roepen de sector op om input te leveren voor de tool om de behoeften van de sector in kaart te brengen. Het identificeren van locaties voor het installeren van laadinfrastructuur zal een sleutelrol spelen in de emissiereductie’, zegt Rik Arends, directeur van de SFBA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement