Plaatsen deel Maasdeltatunnel bij Rotterdam gaat weer niet door

Problemen

Het plaatsen van het tweede deel van de Maasdeltatunnel onder het Scheur in de regio Rotterdam gaat in oktober weer niet door. Een eerste poging om het tunneldeel te plaatsen in april van dit jaar mislukte omdat er een kabel knapte. In de zomer dacht Rijkswaterstaat een betere constructie te hebben gevonden, maar nu is bij testen gebleken dat een deel van die constructie niet aan de eisen voldoet. Mogelijk probeert de dienst het later dit jaar nog eens, maar dat is nog niet zeker, aldus Rijkswaterstaat.

Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

De Maasdeltatunnel van 945 meter maakt deel uit van de Blankenburgverbinding. Dit is een nieuwe snelweg die wordt aangelegd om de A20 bij Vlaardingen te verbinden met de A15 bij Rozenburg. De Maasdeltatunnel gaat onder het Scheur door nabij Maassluis en Rozenburg.

Het noordelijke tunneldeel zou volgende week zaterdag worden geplaatst. De voor die dag gemelde beperkingen voor de scheepvaart gaan niet door.

Plaatsen deel Maasdeltatunnel bij Rotterdam gaat weer niet door | NT

Plaatsen deel Maasdeltatunnel bij Rotterdam gaat weer niet door

Problemen

Het plaatsen van het tweede deel van de Maasdeltatunnel onder het Scheur in de regio Rotterdam gaat in oktober weer niet door. Een eerste poging om het tunneldeel te plaatsen in april van dit jaar mislukte omdat er een kabel knapte. In de zomer dacht Rijkswaterstaat een betere constructie te hebben gevonden, maar nu is bij testen gebleken dat een deel van die constructie niet aan de eisen voldoet. Mogelijk probeert de dienst het later dit jaar nog eens, maar dat is nog niet zeker, aldus Rijkswaterstaat.

Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

De Maasdeltatunnel van 945 meter maakt deel uit van de Blankenburgverbinding. Dit is een nieuwe snelweg die wordt aangelegd om de A20 bij Vlaardingen te verbinden met de A15 bij Rozenburg. De Maasdeltatunnel gaat onder het Scheur door nabij Maassluis en Rozenburg.

Het noordelijke tunneldeel zou volgende week zaterdag worden geplaatst. De voor die dag gemelde beperkingen voor de scheepvaart gaan niet door.