Duitse truckers en boeren samen in 100 protest-acties

Maut-verdubbeling en dure landbouwdiesel

Duitse vrachtwagenchauffeurs en boeren gaan deze week de straat op voor een gezamenlijke protestweek. De truckers zijn boos vanwege de verhoging van de Duitse tol, bij de boeren leeft onvrede over duurdere landbouwdiesel en motorrijtuigenbelasting.

Duitse boeren bezetten Nederlandse grens bij TEr Apel Rütenbrock
Foto: Anp/Hollandse Hoogte/Persbureau Meter

In totaal staan meer dan 100 acties op de planning tegen de ‘begrotingsuitgaven van de federale overheid’, meldt branchevereniging BGL. De protesten bestaan voornamelijk uit blokkades van snelwegen en trekkers die in colonne door het land trekken. Op de grens tussen Nederland en Duitsland blokkeerden trekkers de snelweg bij Ter Apel.

Volgens diverse Duitse media leiden de protesten tot flinke vertragingen. Vakblad DVZ meldt dat er onder andere in Mecklenburg-Vorpommern een protest aan de gang was door honderden trekkers die de snelweg blokkeerden.

De transportsector is het niet eens met de CO2-toeslag op de Duitse tol, waardoor de tolprijzen bijna verdubbeld zijn. Volgens BGL komt het voortbestaan van middelgrote transportbedrijven in het geding. Daarnaast pleit BGL voor een verbetering van de infrastructuur.

Als het aan BGL en de boerenvakbond DBV ligt, duren de protesten nog tot 12 januari. Op 15 januari staat vervolgens een grote gezamenlijke demonstratie op de planning in Berlijn.

Duitse truckers en boeren samen in 100 protest-acties | NT

Duitse truckers en boeren samen in 100 protest-acties

Maut-verdubbeling en dure landbouwdiesel

Duitse vrachtwagenchauffeurs en boeren gaan deze week de straat op voor een gezamenlijke protestweek. De truckers zijn boos vanwege de verhoging van de Duitse tol, bij de boeren leeft onvrede over duurdere landbouwdiesel en motorrijtuigenbelasting.

Duitse boeren bezetten Nederlandse grens bij TEr Apel Rütenbrock
Foto: Anp/Hollandse Hoogte/Persbureau Meter

In totaal staan meer dan 100 acties op de planning tegen de ‘begrotingsuitgaven van de federale overheid’, meldt branchevereniging BGL. De protesten bestaan voornamelijk uit blokkades van snelwegen en trekkers die in colonne door het land trekken. Op de grens tussen Nederland en Duitsland blokkeerden trekkers de snelweg bij Ter Apel.

Volgens diverse Duitse media leiden de protesten tot flinke vertragingen. Vakblad DVZ meldt dat er onder andere in Mecklenburg-Vorpommern een protest aan de gang was door honderden trekkers die de snelweg blokkeerden.

De transportsector is het niet eens met de CO2-toeslag op de Duitse tol, waardoor de tolprijzen bijna verdubbeld zijn. Volgens BGL komt het voortbestaan van middelgrote transportbedrijven in het geding. Daarnaast pleit BGL voor een verbetering van de infrastructuur.

Als het aan BGL en de boerenvakbond DBV ligt, duren de protesten nog tot 12 januari. Op 15 januari staat vervolgens een grote gezamenlijke demonstratie op de planning in Berlijn.