‘Bespaar nu brandstof want grootschalige overgang naar ZE-voertuigen duurt nog even’

Tweesporenbeleid

De overheid zou in de transportsector moeten inzetten op een tweesporenbeleid in het reduceren van de CO2-uitstoot. Dan hoeven we niet te wachten totdat een haalbare overgang naar zero emissie binnen bereik komt van ondernemers. Als de hele NL-vloot één procent zuiniger rijdt, dan levert dat een CO2-besparing op die gelijk is aan het vervangen van 1.500 dieseltrucks voor ZE-trucks, zo heeft ING berekend.

Tanken Luxemburg_Foto Shell
Foto: Shell

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Bespaar nu brandstof want grootschalige overgang naar ZE-voertuigen duurt nog even’ | NT

‘Bespaar nu brandstof want grootschalige overgang naar ZE-voertuigen duurt nog even’

Tweesporenbeleid

De overheid zou in de transportsector moeten inzetten op een tweesporenbeleid in het reduceren van de CO2-uitstoot. Dan hoeven we niet te wachten totdat een haalbare overgang naar zero emissie binnen bereik komt van ondernemers. Als de hele NL-vloot één procent zuiniger rijdt, dan levert dat een CO2-besparing op die gelijk is aan het vervangen van 1.500 dieseltrucks voor ZE-trucks, zo heeft ING berekend.

Tanken Luxemburg_Foto Shell
Foto: Shell

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen