Subsidiepot zero-emissietrucks binnen één dag voor twee derde leeg

Subsidiepot leeg in de loop van woensdag

Op de eerste dag dat de subsidieregeling voor de aanschaf van de zero-emissietrucks, AanZET, is opengegaan, is voor meer dan twee derde van het budget aangevraagd. Van het totale jaarbudget van 45 miljoen euro, was na dinsdag nog ruim 13 miljoen euro beschikbaar, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er zijn op de eerste dag 428 aanvragen gedaan met een budgetclaim van 31,96 miljoen euro. RAI Vereniging verwacht dat de subsidiepot in de loop van woensdag leeg zal zijn.

Subsidiepot e-trucks.
De subsidiepot voor e-trucks is na een dag al voor de helft leeg. Foto: RAI Vereniging.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Subsidiepot zero-emissietrucks binnen één dag voor twee derde leeg | NT

Subsidiepot zero-emissietrucks binnen één dag voor twee derde leeg

Subsidiepot leeg in de loop van woensdag

Op de eerste dag dat de subsidieregeling voor de aanschaf van de zero-emissietrucks, AanZET, is opengegaan, is voor meer dan twee derde van het budget aangevraagd. Van het totale jaarbudget van 45 miljoen euro, was na dinsdag nog ruim 13 miljoen euro beschikbaar, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er zijn op de eerste dag 428 aanvragen gedaan met een budgetclaim van 31,96 miljoen euro. RAI Vereniging verwacht dat de subsidiepot in de loop van woensdag leeg zal zijn.

Subsidiepot e-trucks.
De subsidiepot voor e-trucks is na een dag al voor de helft leeg. Foto: RAI Vereniging.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen