Rickmers legt tiende schip in op Pearl String Service

Scheepvaart

Rickmers Linie heeft de ‘Rickmers Savannah’ op lange termijn ingecharterd voor zijn bestaande eastbound rond-de-werelddienst (Pearl String Service). Dat moet de flexibiliteit van de dienst verhogen.

De Pearl String Service werd tien jaar geleden opgestart met negen zusterschepen van de Superflex Heavy MPC-klasse. Daar komt nu het tiende zusterschip bij, de ‘Rickmers Savannah’ (foto), die in november 2010 werd opgeleverd door een Chinese werf.

Deze schepen van 30.000 dwt zijn uitgerust met vier grote kranen, waarvan de twee zwaarste gecombineerd een hefcapaciteit hebben van 640 ton. Ze beschikken ook over aanpasbare tussendekken, die een optimale stuwage toelaten. Alle ruimen zijn bovendien uitgerust met ontvochtigingsapparatuur.

Antwerpen is voor deze dienst een belangrijke laadhaven. Vanuit de Scheldehaven worden achtereenvolgens Genua, Singapore, Bangkok, Ho Chi Minh City, Haiphong, Hongkong, Shanghai, Dalian, Xingang, Qingdao, Masan, Kobe of Yokohama/Nagoya, New Orleans, Houston, Savannah, Philadelphia en Hamburg bediend, alvorens terug Antwerpen aan te lopen.

Volgens gedelegeerd bestuurder Ulrich Ulrichs van Rickmers Linie zal een tiende schip de rederij in staat stellen haar vaarschema beter te respecteren en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden op de markt in te spelen door bijkomende havens aan te lopen, in functie van de vraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rickmers legt tiende schip in op Pearl String Service | NT

Rickmers legt tiende schip in op Pearl String Service

Scheepvaart

Rickmers Linie heeft de ‘Rickmers Savannah’ op lange termijn ingecharterd voor zijn bestaande eastbound rond-de-werelddienst (Pearl String Service). Dat moet de flexibiliteit van de dienst verhogen.

De Pearl String Service werd tien jaar geleden opgestart met negen zusterschepen van de Superflex Heavy MPC-klasse. Daar komt nu het tiende zusterschip bij, de ‘Rickmers Savannah’ (foto), die in november 2010 werd opgeleverd door een Chinese werf.

Deze schepen van 30.000 dwt zijn uitgerust met vier grote kranen, waarvan de twee zwaarste gecombineerd een hefcapaciteit hebben van 640 ton. Ze beschikken ook over aanpasbare tussendekken, die een optimale stuwage toelaten. Alle ruimen zijn bovendien uitgerust met ontvochtigingsapparatuur.

Antwerpen is voor deze dienst een belangrijke laadhaven. Vanuit de Scheldehaven worden achtereenvolgens Genua, Singapore, Bangkok, Ho Chi Minh City, Haiphong, Hongkong, Shanghai, Dalian, Xingang, Qingdao, Masan, Kobe of Yokohama/Nagoya, New Orleans, Houston, Savannah, Philadelphia en Hamburg bediend, alvorens terug Antwerpen aan te lopen.

Volgens gedelegeerd bestuurder Ulrich Ulrichs van Rickmers Linie zal een tiende schip de rederij in staat stellen haar vaarschema beter te respecteren en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden op de markt in te spelen door bijkomende havens aan te lopen, in functie van de vraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement